Bezoek het atelier van kunstenaar Roger Raveel

© BELGA

In Machelen-aan-de-Leie, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Zulte, is het schilder- en grafiekatelier van de in 2013 overleden Roger Raveel opengesteld voor het publiek. Dat melden het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, de weduwe Marleen Raveel-De Muer en de vzw De vrienden van Roger Raveel.

Raveel, een van de belangrijkste naoorlogse Belgische kunstenaars, overleed op 30 januari 2013 op 91-jarige leeftijd in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze. Hij woonde tot aan zijn dood in Machelen-aan-de-Leie en werkte er in zijn ateliers aan zijn woonhuis in de Hoevestraat. “Raveel bleef zijn hele leven trouw aan zijn dorp”, stellen de initiatiefnemers.

“Het woonhuis, een oude notariswoning, dateert van 1850 maar Raveel kocht het pas aan in 1968. Beide ateliers liggen achter het woonhuis waar zijn weduwe Marleen De Muer nog altijd woont. Na zijn dood in 2013 besloot zijn weduwe om het atelier open te stellen voor het publiek, zo zou Raveel het zelf gewild hebben.”

“In samenwerking met de provincie die ondertussen het vlakbij gelegen Roger Raveel Museum beheert, zijn beide ateliers de voorbije twee jaar dan ook grondig gerenoveerd, zonder evenveel de minste afbreuk te doen aan de sfeer, de authenticiteit en de details die een bezoek zo uniek en persoonlijk maken.”

Bezoeken kunnen alleen op afspraak. Meer informatie via www.atelierrogerraveel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content