Belg Franco Dragone brengt nieuw spektakel in Macau

© EPA

Als locatie voor het waterspektakel ‘The House of Dancing Water’ liet Dragone een op maat gemaakte zaal bouwen.

Meer dan vijf jaar werkte het team van de ‘Franco Dragone Entertainment Group’ aan het project. Speciaal voor het waterspektakel liet Dragone dan ook een op maat gemaakte zaal bouwen in het Chinese Macau.

Voor die bouw schakelde Dragone het architectenbureau van I.M. Pei in. Dat bureau geniet vooral bekendheid omwille van de glazen piramide voor het Louvre. De zaal bevat dan ook enkele technische hoogstandjes. Zo is er een bassin van 50 meter doorsnede en 8 meter diepte, dat in totaal 17 miljoen liter water bevat. Om gemakkelijk te kunnen switchen tussen een klassieke scène en een waterscène bevat het theater dan weer acht mobiele platformen.

Het verhaal van ‘The House of Dancing Water’ speelt zich af in het Verre Oosten. Daar bevindt zich een buitengewoon koninkrijk waar de Magie en de Koning samen regeren. Een koninkrijk waar de rivieren, de vlakten en de bergen meer zijn dan rivieren, vlakten en bergen. Zo’n 260 fonteinen en tachtig artiesten brengen dat koninkrijk tot leven.

De zaal, die de toepasselijke naam ‘Dancing Water Theatre’ kreeg, maakt deel uit van het gigantische complex ‘City of Dreams’. In totaal kostte het project zo’n 250 miljoen dollar. Eerder bracht Dragone een spektakel met Céline Dion in Las Vegas. In diezelfde stad wordt de show ‘Le rêve’ nog steeds opgevoerd.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content