Artistiek directeur van Ballet Vlaanderen Assis Carreiro moet vertrekken

Assis Carreiro © Belga

Het Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen heeft met ingang van afgelopen maandag de samenwerking stopgezet met de artistiek directeur van het Ballet Assis Carreiro, zo meldt de organisatie.

Over de reden van het plotse beëindigen van het lopende contract wil Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen voorlopig niets kwijt. De Raad van Bestuur zal zo snel mogelijk de procedure opstarten om een vervanger aan te stellen, de geplande producties voor het komende seizoen zouden in tussentijd niet in gevaar komen.

De Portugese Carreiro was jarenlang actief bij het bekende Engelse Dance East voor ze in september 2012 aan de slag ging bij het toenmalige Koninklijk Ballet Vlaanderen als opvolgster van de Australische Kathryn Bennett, die was opgestapt uit onvrede met onder meer de in haar ogen te beperkte financiële middelen die het Ballet ontving.

Carreiro bleef ook artistiek directeur na de recente fusie van het Ballet met de Vlaamse Opera, maar moet nu dus toch opstappen. Algemeen directeur Lena De Meerleer stelt dat de geplande toekomstige producties zoals “Onegin” en “Don Quichot” gewoon zullen doorgaan en “met heel veel enthousiasme en vakmanschap verder voorbereid en gepresenteerd zullen worden”. De Meerleer blijft ook achter de fusie van Ballet en Opera staan. “Ons publiek heeft ons altijd gesteund en we zijn er zeker van dat we met onze competenties en vanuit onze opdracht de vertegenwoordiger zijn en blijven van het klassieke ballet in al zijn vormen en mogelijkheden in en buiten Vlaanderen”, aldus nog de algemeen directeur. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content