Alter Nature eindigt met blauw zwetende kunstenaar

© Yann Marussich

In ‘Blue Remix’ laat kunstenaar Yann Marussich een mysterieuze blauwe stof uit zijn lichaam vloeien.

Hoe we als mens de natuur, het dier, onze kledij en ons eigen lichaam naar onze hand zetten, komt uitgebreid aan bod in de tentoonstellingscluster ‘Alter Nature’ in Hasselt.
Zo konden de bezoekers de afgelopen maanden in Hasselt al kennismaken met een bevroren bonsaiboompje, oranje fazanten, vergankelijke juwelen, dieren als dialyseapparaat en een video met een blauw zwetende kunstenaar.

Komend weekend voert de Zwitserse kunstenaar/danser Yann Marussich die performance live uit in Hasselt. Tijdens ‘Blue Remix’ verschijnt geleidelijk aan een mysterieuze blauwe vloeistof, net als bloed, uit de poriën in zijn huid, zijn ogen, mond en neus. Via de blauwe stof komt het innerlijke, en dus het normaal onzichtbare, naar buiten.

Na de performance staan nog concerten van Thomas Ankersmit (NL) en Kevin Drumm (US) op het programma. Voor de gelegenheid slaan de twee de handen in elkaar.

Elien Haentjens

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Blue Remix, 12 maart 2011 om 20 uur in Kunstencentrum België. Met de performance is het laatste weekend van ‘Alter Nature: harder, better, faster, stronger’ en ‘Alter Nature: we can’ ingezet. De andere twee expo’s, ‘Alter Nature: The Unnatural Animal’ en ‘Alter Nature: The Future that Never Was’ blijven nog tot begin mei open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content