271 werken Picasso op mysterieuze wijze ontdekt

© EPA

De voormalige elektricien van Picasso beweert dat hij de werken van de meester gekregen heeft.

Onlangs zijn niet minder dan 271 werken van Pablo Picasso, waar niemand het bestaan van afwist, opgedoken. Daarom hebben de erfgenamen van de wereldberoemde kunstenaar klacht tegen onbekenden ingediend wegens heling. Dat meldt de Franse krant Libération.

Een koppel zeventigers van aan de Franse Azurenkust boden de werken, die samen zo’n 60 miljoen euro waard zouden zijn, aan. Ze hoopten van Claude Picasso, de zoon van de meester, authenticiteitscertificaten te krijgen. Onder de werken bevinden zich negen kubistische collages, een aquarel uit Picasso’s blauwe periode, lithografieën en portretten van zijn eerste echtgenote Olga.

De 71-jarige Pierre Le Guennec heeft tijdens de drie laatste levensjaren van Picasso, die overleed in 1973, voor hem gewerkt als elektricien. Hij heeft alarmsystemen geplaatst in verschillende woningen van Picasso. Sinds januari heeft hij brieven naar Claude Picasso geschreven om een ontmoeting te regelen.

Cadeautje

Op 5 oktober namen de bevoegde diensten de werken in beslag in de woning van het echtpaar in Mouans-Sartoux. De gepensioneerde elektricien werd onder toezicht geplaatst, maar zegt ddat hij onschuldig is.

Hij beweert dat Picasso, dan wel diens echtgenote, hem de werken heeft gegeven. Al acht Claude Picasso het uitgesloten dat zijn vader zo’n grote hoeveelheid werken zou hebben weggegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content