Zweedse auteur zet Stieg Larssons Millenniumtrilogie voort

Stieg Larssons beroemde Millenniumtrilogie wordt tien jaar na de dood van de bestsellerauteur voortgezet. De Zweed David Lagercrantz schrijft een vierde deel van de succesvolle cultreeks.

Stieg Larssons beroemde Millenniumtrilogie wordt tien jaar na de dood van de bestsellerauteur voortgezet.

De Zweedse schrijver en journalist David Lagercrantz schrijft een vierde deel van de succesvolle cultreeks. Het boek zou in augustus 2015 verschijnen, tien jaar na de publicatie van Larssons eerste misdaadroman “Mannen die vrouwen haten”.

“De bal is aan het rollen gegaan”, zei Eva Gedin van uitgeverij Norstedts. Lagercrantz is auteur van diverse wetenschappelijke boeken en romans. Zijn grootste succes tot nog toe in ons land is de in 2012 verschenen biografie “Ik, Zlatan” over de Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic.

Larsson was in 2004 op 50-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. Na zijn dood werden volgens uitgeverij Norstedts meer dan 75 miljoen exemplaren van zijn boeken in 50 landen verkocht. Het materiaal werd tweemaal verfilmd, waaronder ‘The Girl With The Dragon Tattoo’ (2011) van David Fincher, met Daniel Craig en Rooney Mara.

De auteur zou voor zijn dood aan een vierde deel gewerkt hebben, maar het is niet duidelijk of er daadwerkelijk een script is. De roman van Lagercrantz staat daar volledig los van, zei Gedin.

“Het is een grote verantwoordelijkheid de reeks voort te zetten”, zei Lagercrantz aan de Zweedse tabloid Expressen. Maar Larssons protagonisten, de journalist Mikael Blomqvist en hackster Lisbeth Salander, “verdienen het om verder te leven, net zoals Spiderman of Peter Pan”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content