Zeldzame Superman-strip ontdekt

In de VS heeft een dakwerker tijdens renovatiewerken een exemplaar gevonden van het stripalbum ‘Action comics nr.1’ waarin Superman zijn debuut maakt.

In de VS heeft een dakwerker tijdens renovatiewerken een exemplaar gevonden van het stripalbum ‘Action comics nr.1’ waarin Superman zijn debuut maakt. Bij de oude kranten waarmee het huis geïsoleerd was, zat het stripalbum al meer dan 70 jaar verborgen.

De dakwerker, David Gonzales, deed navraag waaruit bleek dat het album heel wat geld waard is. De strip is dan niet in onberispelijke staat, het gaat toch om een zeldzaam stuk dat voor heel wat stripverzamelaars een belangrijke vondst is.

Na een korte discussie met andere familieleden, heeft Gonzales besloten om de strip te verkopen. De veilingsite ComicConnect.com geeft amper 1,5 op 10 voor de staat waarin de strip zich bevindt en toch lopen de biedingen al op tot meer dan 100.000 euro. Ter vergelijking: een strip die 9 op 10 kreeg, ging een paar jaar geleden van de hand voor meer dan 1,6 miljoen euro. De strip kostte in 1938 amper 10 dollarcent. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content