Veilinghuis Millon veilt originele platen van Willy Vandersteens album De apekermis

Suske en Wiske: De Apekermis © -

Zondag 13 december worden in veilinghuis Millon de originele platen van Willy Vandersteens stripalbum ‘De apekermis’ geveild. Dat gebeurt tegelijkertijd in Brussel en Parijs. Ook wordt dan een speciale editie van het album voorgesteld.

Het is voor het eerst dat een Frans veilinghuis een aparte veiling wijdt aan Willy Vandersteen. Het feit dat de verantwoordelijken voor de striptekeningen bij Millon Belgen zijn, heeft daar wellicht mee te maken. In aanbieding 53 van de 55 originele platen van het album ‘De apekermis’.

Het album verscheen in de jaren zestig en toont op de cover Lambik met pistool in een James Bond-houding. Het album kende destijds ook een redelijk succes in Franstalig België. Doorgaans deden de albums van Vandersteen het daar minder goed, omdat zijn werk moeilijk te vertalen was en zijn humor er minder gesmaakt werd.

Zondag wordt ook een speciale uitgave van het album aan het publiek voorgesteld. Die is groter en dikker dan een normale strip en kost 200 euro. De prenten worden er een voor een in afgebeeld.

Geïnteresseerden kunnen de platen op 10,11 en 12 december gaan bezichtigen bij Millon in Brussel. De Parijzenaars kregen die kans vorige week. De eigenlijke veiling gaat zondag om 16.30 uur van start. Stripexpert Marcel Wilmet verwacht dat vooral Nederlanders en Vlamingen zullen bieden, en dat de totale opbrengst tussen de 15.000 en 18.000 euro zal bedragen. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content