Uniek fotoboek van Tom Waits en Anton Corbijn in mei in de winkel

De Nederlandse topfotograaf Anton Corbijn heeft de talentvolle zanger Tom Waits ruim dertig jaar gevolgd en in beeld gebracht in ‘Waits/Corbijn ’77-’11’, een visueel meesterwerk met beperkte oplage.

Op 8 mei ligt het fotoboek Waits/Corbijn ’77-’11, een artistieke samenwerking tussen zanger Tom Waits en Anton Corbijn, in de winkelrekken. Het visueel meesterwerk telt zo’n 200 portretten van de zanger door de lens van de Nederlandse topfotograaf over een periode van vier decennia, aangevuld met 50 pagina’s met unieke shots van Waits zelf.

‘Het is zeldzaam om foto’s van iemand te nemen over een periode van meer dan 30 jaar’, zegt Corbijn. ‘Alles verliep heel naturel, en dat maakt het werk op zich al bijzonder.’ Regisseur Jim Jarmusch voorzag het fotoboek van een inleiding.

Het bijzonder werk wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 6.600 exemplaren wereldwijd. Niemand die er aan twijfelt dat het nu al een gegeerd collector’s Item is.

Anton Corbijn begon zijn carrière in 1972 bij het Nederlandse muziektijdschrift Oor en fotografeerde zich naar de absolute top met werk voor onder andere Metallica, U2, Bjork, Robert de Niro en David Bowie. Hij regisseerde ook twee films: Control (2007), over het leven van Joy Division-frontman Ian Curtis, en The American (2010), met in de hoofdrol George Clooney. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content