Top van Vlaamse en Nederlandse stripwereld brengt hommage aan Guust Flater

© GF

Wie de bekende klungel in de versie van Merho of Jonas Geirnaert wil zien, kan vanaf november een nieuw stripalbum kopen.

Guust Flater, het bekende stripfiguurtje van Franquin, bestaat in 2017 zestig jaar. Een groep hedendaagse tekenaars grijpt die gelegenheid aan om samen een hommagealbum te creëren met grappen van en met de onhandige postsorteerder, telkens in hun eigen tekenstijl. Gefeliciflaterd! verschijnt op 15 november en bevat bijdragen van onder meer Merho, Urbanus, Jonas Geirnaert, Lectrr, Kim Duchateau – die ook aan een Nero-hommagealbum werkt – en Gerben Valkema.

Eerder dit jaar werd het jubileum al gevierd met het album Flaters Verjaardag, een verzameling van de zestig beste en meest onvergetelijke grappen van Flater. Nu komt er dus ook nieuw werk uit in de vorm van een hommage door het kruim van de Vlaamse en Nederlandse striptekenaars.

‘Het was een privilege hiervoor gevraagd te worden’, reageert Merho, tekenaar van De Kiekeboes. ‘Guust Flater is slapstick op een manier zoals alleen de grote komieken uit ’the golden age of comedy’ dat konden. Er kunnen nooit genoeg hommages aan het genie Franquin gebracht worden.’ Ook cartoonist Lectrr stelt dat de wereld van Guust Flater ‘een schitterende speeltuin is waar geen énkele tekenaar nee tegen kan zeggen’.

Gefeliciflaterd! verschijnt op 15 november. De softcoverversie zal 7,95 euro kosten, de hardcover 14,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content