Tomorrowland krijgt stripreeks

De magische wereld die ontstond op de festivalweide De Schorre in Boom krijgt naast een internationaal staartje met TomorrowWorld ook een vervolg op papier. De organisatie van het wereldberoemde dancefestival lanceert een vierdelige stripreeks.

Helden van dienst zijn deejays en broers Dimitri Vegas en Like Mike uit Willebroek, die al sinds de beginjaren de ambassadeurs zijn van het festival. In stripvorm zullen ze samen avonturen beleven terwijl ze de creatieve vonk van Tomorrowland moeten redden. Voor de uitwerking van de comic wist de organisatie van het festival grote namen te strikken. Paul Jenkins, die ook de avonturen van Spider-Man en Batman neerpende, schrijft het scenario. De illustraties worden gemaakt door Stellar Labs, een kleine studio in Jakarta die strips tekent. Zij brachten eerder al de Hulk, Superman en X-Men tot leven.

De strips moeten een verlengstuk breien aan de wondere wereld waarin festivalgangers een paar dagen per jaar vertoeven. De aankleding van Tomorrowland, dat deze zomer doorgaat op 26, 27 en 28 juli, zou ook elementen uit de strip bevatten. Het eerste album zal op 17 juli in de rekken liggen.

Danceliefhebbers die na Tomorrowland en het lezen van de strip nog niet verzadigd zijn, kunnen op 27, 28 en 29 september afzakken naar Chattahoochee Hills, een dorpje nabij Atlanta. TomorrowWorld is het eerste Belgische festival op een ander continent en wordt nu al ‘de Olympische Spelen van de dancewereld’ genoemd. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content