Striptekenaar Steven Dupré krijgt de hoogste onderscheiding

Steven Dupré heeft de Bronzen Adhemar/Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip 2010-2011 gewonnen.

Hij ontvangt de hoogste onderscheiding in de wereld van het Vlaamse beeldverhaal uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvlieghe op zaterdag 10 december 2011 tijdens het Strip Turnhout-festival.

Voor de jury van de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip 2010-2011 is Steven Dupré “een uitstekend ambassadeur” van de Vlaamse strip. “Zijn tekenwerk bezit universele kwaliteiten, hij heeft visie en integriteit, weet goed waar hij mee bezig is en heeft succes in het buitenland”, aldus de jury.

De jury waardeert Steven Dupré eveneens als “integer en veelzijdig totaalauteur” die het zichzelf nooit gemakkelijk maakt en looft de constante kwaliteit van heel zijn oeuvre. Met de Bronzen Adhemar/Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip 2010-2011 wordt zijn jarenlange doorzettingsvermogen dan ook beloond.

Steven Dupré maakt al een kwarteeuw strips met eigen reeksen als Wolf, Sarah en Robin en Coma. De jongste jaren werkte hij vooral voor het buitenland, en maakt hij strips met Didier Alcante (Interpol) en Alexandre Astier (de stripversie van het populaire Franse televisieprogramma Kaamelott).

Naast een beeld van Marc Sleens Adhemar (naar een ontwerp van Frank-Ivo Van Damme) ontvangt de laureaat van de Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip 12.500 euro. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content