Stripreeks Bollie en Billie verfilmd

De Belgische stripreeks ‘Bollie en Billie’ wordt verfilmd. Een groot deel van de film wordt in België gedraaid, meldt uMedia, dat de film naar België haalde via Tax Shelter.

De avonturen van Bollie en zijn hond zullen in 2013 te zien zijn in de Belgische zalen. De filmploeg strijkt van 26 maart tot 23 april neer in ons land. Er wordt onder meer gefilmd in Ukkel en in Schaarbeek.

De negenjarige Belgische acteur Charles Crombez geeft gestalte aan Bollie en Billie wordt gespeeld door een Belgische hond. Een groot deel van de Frans-Belgisch-Nederlandse coproductie wordt bovendien gefinancierd met Belgische geld. Het gaat om drie miljoen euro die er komt dankzij het economisch steunpunt voor de film van het Waals gewest, Wallimage, en Tax Shelter.

Tax shelter is een fiscaal voordeel om privékapitaal aan te trekken voor de Belgische filmindustrie. Het totale budget van de film is 16,7 miljoen euro. Het scenario van de verfilming van de stripreeks van Jean Roba is van de hand van Alexandre Charlot en Franck Magnie, die eerder al “Bienvenue chez les Ch’tis” en “Astérix aux Jeux Olympiques” verfilmden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content