Stan Lee kondigt een splinternieuwe stripreeks aan

Stan Lee © REUTERS

De legendarische stripmaker Stan Lee heeft een nieuwe franchise het leven in geblazen. ‘Nitron’ heet de nieuwe stripreeks en Lee wil deze meteen als basis laten dienen voor tv – en filmadaptaties.

De maker van Spider-Man, X-Men, Iron Man, The Avengers en andere stripreeksen rond beroemde superhelden heeft niet veel meer te bewijzen. Zijn bekendheid is van zulke aard dat hij een cameo krijgt in praktisch elke superheldenfilm die zich baseert op zijn werk.

Toch is de 93-jarige Stan Lee het stripschrijven nog niet verleerd. Zo blijkt na zijn aankondiging op Comic-Con dat hij kersverse comics gaat uitgeven die ongekende personages zullen introduceren. Hij noemt ze “Nitronians” en omschrijft ze als “hoog intellectuele en geavanceerde soorten die zich verhuld onder ons bevinden op onze moderne aarde.”

Het Nitron initiatief gaat uit van een samenwerking tussen Stan Lee, Keya Morgan en Michael Benaroya van Benaroya Pictures. Deze laatste heeft al een startfonds van 50 miljoen dollar om het project te financieren. Benaroya Publishing zal de strips maandelijks uitgeven vanaf januari 2017. (KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content