Roman ‘Lichterlaaie’ van Pat Donnez wordt verfilmd

© Wikimedia (Paul Van Welden)

”Lichterlaaie’ bevat alle elementen van een succesvolle film: drama, humor en personages waarin iedereen een stukje van zichzelf herkent’, zegt auteur Pat Donnez. Productiehuis deMENSEN verwierf de rechten voor de verfilming van de roman.

Productiehuis deMENSEN heeft de rechten verworven voor de verfilming van de roman ‘Lichterlaaie‘ (2015) van auteur en Klara-radiomaker Pat Donnez.

Nathalie Basteyns, bekend van series als ‘Clan’ en ‘Beau Séjour’, zal de regie verzorgen. ”Lichterlaaie’ bevat alle elementen van een succesvolle film: drama, humor en vooral personages waarin iedereen een stukje van zichzelf herkent’, aldus Basteyns.

Wereldrecord grafliggen

‘Een meer dan geslaagde conte philosophique waarin het groteske het filosofische niet ondersneeuwt, en omgekeerd de boodschap het vertelplezier niet verstikt’, zo schreef Knack-recensent Frank Hellemans over ‘Lichterlaaie’.

In het tv-archief van ‘zijn’ VRT stootte Donnez op een reportage uit la Flandre profonde waarin een zekere Louis Luypaerts uit Hechtel-Eksel anno 1974 een wereldpoging grafliggen organiseerde. Dat is meteen de ene streng van ‘Lichterlaaie’: brouwersgast Louis uit het mythische Bouweldonk wil voor het Guiness Book of Records het record grafliggen verbeteren. De andere streng van het verhaal zoomt in op de mondaine Johanna, de ongelukkige echtgenote van de minister van Buitenlandse Zaken die ook wel eens iets anders wil dan de vrouw zijn van, en ondertussen lijdzaam de kapsones ondergaat van manlief die het niet nauw neemt met de huwelijkse trouw.

Beide figuren komen elkaar heel toevallig en op een wel erg unieke plek tegen. Deze ontmoeting zal hun leven voorgoed veranderen (lees hier de volledige recensie van de roman).

Nathalie Basteyns mag nu het verhaal vertalen naar het witte doek.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content