Roger Vangheluwe duikt op in nieuwe ‘Kiekeboe’-strip

Monseigneur Hoegeiligman is het alter ego van Roger Vangheluwe in het nieuwe stripalbum van ‘De Kiekeboes’. ‘Voor mij is geen enkel onderwerp taboe’, zegt tekenaar Merho.

In de nieuwe Kiekeboe-strip ‘Schijnheilig bloed’ is een klein rolletje weggelegd voor de omstreden Brugse bisschop Roger Vangheluwe. Hij heet monseigneur Hoegeiligman en het verhaal speelt zich af in de kelder van Heilig Bloedkapel waar hij ondergedoken leeft.

Het album, getekend en geschreven door Merho, wordt in het voorjaar van 2013 uitgebracht, maar er verscheen al een voorpublicatie in de Concentrakranten. Daarin is te zien hoe hij een vampierenkleuter op zijn schoot lokt.

‘Ik was al langer van plan om een vampierenverhaal te maken dat zich afspeelt in de kelder van de Heilig Bloedkapel. En als je dan toch in Brugge bent, kan je er net zo goed Vangheluwe bij nemen’, zegt Merho in De Standaard.

‘Ik heb er een karikatuur van gemaakt. Een oude vieze vent’, gaat de tekenaar verder. ‘Voor mij is geen enkel onderwerp taboe, zolang het maar met een humoristische ondertoon gebeurt.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content