Originele plaat uit Kuifjesalbum ‘Mannen op de Maan’ voor 1,55 miljoen euro geveild

Kuifje: Mannen op de maan © GF

Een originele plaat uit het Kuifjesalbum ‘Mannen op de Maan’ (origineel: ‘On a marché sur la lune’) is zaterdag voor 1,55 miljoen euro geveild in Parijs. Het gaat om een recordbedrag voor één enkele plaat, zo meldt het veilinghuis Artcurial.

De tekening (50 x 35 cm) toont Kuifje, Bobbie en kapitein Haddock, die zich op de maan bevinden. Ze dragen een ruimtepak en staan in de buurt van de bekende roodwitte raket. De waarde van de tekening was voor de start van de veiling op 700.000 tot 900.000 euro geschat.

“Het is een van de belangrijkste naoorlogse platen die deel uitmaakt van een voor vele verzamelaars en stripliefhebbers mythisch geworden album”, zegt Eric Leroy, expert van de stripafdeling bij Artcurial.

De Belgische striptekenaar Hergé (1907-1983) is eigenaar van de meeste veilingrecords voor originele striptekeningen. In mei 2014 werd een dubbele pagina, voor de kaft van Kuifje-albums die tussen 1937 en 1958 zijn verschenen, voor meer dan 2,5 miljoen euro geveild. Dat is een absoluut wereldrecord voor een stripwerk.

Een dubbele pagina van het Kuifje-album ‘De Scepter van Ottokar’ ging in oktober vorig jaar nog voor 1,56 miljoen euro onder de hamer. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content