Opvolger ‘Vijftig tinten vrij’ bekendgemaakt

Op 1 mei komt ‘Fifty Shades of Grey: Inner Goddness’ op de markt. In dit nieuwe boek, uit de Vijftig tinten-reeks, zal E. L. James de seks stevig terugschroeven. In plaats daarvan wil ze haar lezers leren hoe ze zelf een erotisch boek kunnen schrijven.

Literatuurliefhebbers overal ter lande kruip onder uw tafel. Op 1 mei gooit de Britse schrijfster Erika Leonard, beter bekend onder haar pseudoniem E. L. James, haar nieuw werk op de boekenmarkt. Het zal ‘Fifty Shades of Grey: Inner Goddess’ (Vijftig tinten grijs: innerlijke godin) heten en, in tegenstelling tot de andere boeken uit de reeks, niet enkel om seks draaien.

Het nieuwe boek had in plaats van ‘Innerlijke godin’ evengoed ‘Schrijf een erotisch sm-boek voor dummies’ kunnen heten. Want Leonard geeft haar lezers tips om een eigen Vijftig-tinten-boek te schrijven. De tips worden afgewisseld met witruimte, zodat je tijdens het lezen zelf je ideeën kunt neerpennen. Daarnaast bestaat het boek uit een voorwoord van de Britse schrijfster, enkele fragmenten uit ‘Vijftig tinten’ en een afspeellijst van songs die Leonard’s schrijfkronkels stimuleren.

Leonard liet al weten dat ze het boek mogelijk onder een ander pseudoniem dan E. L. James brengt. Onder die schuilnaam verkocht ze wereldwijd 65 miljoen boeken uit de Vijftig tinten-trilogie, en de teller loopt nog. ‘Vijftig tinten grijs’, het eerste boek uit de reeks, werd in 37 talen vertaald. De Nederlandse vertaling werd beter bevonden dan het origineel.

Verfilming
Intussen werkt ze samen met scenarioschrijfster Kelly Marcel aan de verfilming van ‘Vijftig tinten grijs’. Hoe ze het verhaal van de naïeve studente Anastacia Steele en haar sadomasochistische relatie met de oudere miljardair Christian Grey gaan overbrengen op het witte doek is nog steeds een raadsel.

Henry Cavill (Immortals) of Ian Somerhalder (Lost) zou in de huid van de miljardair kruipen. Mila Kunis werd getipt om de studente te vertolken, al heeft ze dat intussen al ontkend. Wie het geheel zal regisseren is ook nog niet bekend. (CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content