Opgestapt team Querido Kind begint nieuwe uitgeverij

© iStock

De zeskoppige uitgeefploeg werkt vanaf nu als uitgeverij Emmanuel.

Het uitgeefteam dat eind september vertrok bij Querido Kind, zal vanaf nu opereren onder de nieuwe naam Emmanuel onder de vleugel van Blossom Books. Die uitgeverij is vooral gespecialiseerd is chicklit voor tieners, fantasy en lifestyle. Dat meldt De Standaard.

De nieuwe plannen zijn het eindpunt van problemen die begonnen in 2013. Querido Kind splitste zich toen af van Querido Volwassenen, dat door WPG samen met vier andere uitgeverijen werd verkocht. Die boekenhuizen vormen nu samen Singel Uitgeverijen. Tot nu huisden de kinder- en volwassenenafdeling van Querido nog in hetzelfde gebouw, maar onlangs volgde de aankondiging dat Querido Kind vanaf 1 oktober moest verhuizen naar het hoofdkwartier van WPG in Amsterdam.

Dat was tegen de zin van de redactie, die de twee delen van Querido niet uit elkaar wilde zien groeien. Na gesprekken, die niets opleverden, stapte de redactie op.

Zo’n zeventig dertig kinderboekenschrijvers, onder wie toppers als Guus Kuijer, Anna Woltz en Toon Tellegen, waren solidair met de redactie en kondigden ook hun vertrek aan. ‘Dit is een aardverschuiving. Het gaat mijn verstand te boven dat zo’n bedrijf zo makkelijk wordt weggezet’, reageerde Bart Moeyaert, ook een vertrekker, toen in De Standaard.

Of de auteurs nu allemaal naar uitgeverij Emmanuel overstappen, is nog niet duidelijk. Blossom Books-uitgeefster Myrthe Spiteeri, geciteerd in Boekblad, gelooft van wel. De auteurs zijn woensdag alvast geïnformeerd over de toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content