Nieuwe spin-off ‘Suske en Wiske’ officieel voorgesteld

In Antwerpen is ‘Amoras, een spin-off van ‘Suske en Wiske’, officieel voorgesteld. De nieuwe stripreeks, bedoeld voor een volwassener publiek, is ‘brutaler’ en ligt vanaf 8 mei in de winkel.

Over de nieuwe, kortlopende stripreeks van ‘Suske en Wiske’ is de voorbije maanden erg geheimzinnig gedaan. Zo werd pas tijdens de voorstelling in de Antwerpse zaal Petrol bekendgemaakt dat scenarist Marc Legendre (Biebel, Verder) en tekenaar Charel Cambré (De Pfaffs, Jump) het duo achter “Amoras” vormen.

“Amoras”, een project van Standaard uitgeverij, speelt zich op het gelijknamige eiland uit de originele reeks af in het jaar 2047, waar Suske en Wiske afgescheiden van elkaar op belanden na een ongeval met de teletijdmachine van professor Barabas. Suske ontmoet er een nieuw personage, het meisje Jérusalem, en gaat samen met haar op zoek naar Wiske, die gevangengenomen is door eeuwige vijand Krimson.

Bij WPG Uitgevers benadrukt men dat “Amoras” “zeker geen opvolger voor de rode reeks van ‘Suske en Wiske’ is en die rode reeks gewoon parallel blijft doorlopen. “Amoras” blijft volgens de makers ook trouw aan de geest van bedenker Willy Vandersteen, wiens familie de toestemming gaf voor het project.

“Maar het is wel brutaler, er is meer geweld en gevloek en het loopt lang niet altijd goed af”, vat Johan De Smedt van WPG samen. Dat laatste valt bijzonder letterlijk te nemen, want het lijkt er sterk op dat Wiske op het einde van het eerste album verongelukt.

De cover van ‘Amoros’ toont ook dat Wiske borsten heeft gekregen. Beide stripfiguren zijn dus ouder geworden en de nieuwe avonturen spelen zich af in de hedendaagse wereld.

Het eerste deel ligt vanaf woensdag 8 mei in de winkel, een tweede wordt op 6 november verwacht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content