Nieuwe avonturen voor de Belgische topdetective Hercule Poirot

© DR

De Britse schrijfster Sophie Hannah werkt aan een nieuwe roman waarin de detective die in 1920 door Agatha Christie in het leven werd geroepen de hoofdrol vertolkt.

België’s bekendste detective Hercule Poirot komt terug. De Britse schrijfster Sophie Hannah werkt aan een nieuwe roman waarin de detective die in 1920 door Agatha Christie in het leven werd geroepen de hoofdrol vertolkt. Dat meldt Acorn Productions, dat de rechten beheert van de in 1976 overleden schrijfster.

Het boek, dat nog geen titel heeft, wordt in september 2014 in Groot-Brittannië gepubliceerd door uitgeverij HarperCollins. Het is de eerste keer dat de wedervaren van Hercule Poirot een vervolg krijgen sinds de laatste roman over de detective van de hand van de Lady of Crime, waarin Poirot sterft aan een hartaanval. De Belgische detective dook in 1920 voor het eerst op in het boek “The Mysterious Affair at Styles”.

Agatha Christie schreef bij leven en welzijn maar liefst 80 politieromans en novelles bij elkaar. De familie van de schrijfster gaf haar toestemming voor het nieuwe boek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content