Marvel-striptekenaar Herb Trimpe overleden

© gf

Herb Trimpe, bekend voor zijn tekenwerk in de stripreeks The Incredible Hulk en ontwerper van de eerste Wolverine-verschijning, is overleden op 75-jarige leeftijd.

De Amerikaanse Comic book-tekenaar Herb Trimpe is overleden. Hij was 75.

Trimpe’s carrière bij de Amerikaanse uitgever Marvel Comics begon in de tweede helft van de jaren ’60 en overspande ruim vier decennia. Hij lanceerde samen met collega-artiest Gary Friedrich de comic book-piloot Phantom Eagle. Hij was ook jarenlang de tekenaar in The Incredible Hulk. Orgelpunt was de creatie van superheld Wolverine, die hij voor het eerst in 1974 liet opdraven in zijn stripreeks rond de groene superheld. Het personage zou in zijn originele gedaante achteraf amper gewijzigd worden.

Ook daarna had Trimpe een hand in vrijwel alle belangrijke Marvel-personages, waaronder Captain America, Fantastic Four, Iron Man, Ka-Zar, Nick Fury, Thor, Captain Britain, Ant-Man, Killraven, Machine Man, Rawhide Kid en Man Spiderman.

Trimpe was ook een graaggeziene tekenaar voor films en series als G.I. Joe, Transformers, Iron Man en Marvel Team-Up. Zijn laatste wapenfeit was de strip Savage Dragon voor Image Comics. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content