JK Rowling brengt Harry Potter terug met eerste grijze haren

© gf

Vlak voor zijn 34ste verjaardag brengt JK Rowling de ouder wordende tovenaar Harry Potter terug. Inclusief eerste grijze haren.

Op de website Pottermore, die door de schrijfster van de successerie werd opgericht, kruipt JK Rowling in de huid van roddelcolumniste Rita Pulpers en onthult ze zo Harry Potters’ eerste grijze haren vlak voor zijn 34ste verjaardag. Ook Ron Wemel, Potters jeugdvriend, wordt weer opgevoerd. Zijn dikke roste haardos weliswaar wat uitgedund.

Het laatste beeld van Harry Potter was dat van een trotse vader die zijn kinderen uitwuift als ze op de trein naar Zweinstein stappen op het einde van het laatste boek uit de zevendelige reeks. Zeven jaar later trakteert Rowling haar miljoenen fans op een glimp van Potters volwassen leven.

Nieuwe mysteries

Daarbij is Harry Potter herenigd met Ron Wemel, Hermelien Griffel en hun vrienden op de finale van de Wereldbeker Zwerkbal 2014. De schrijfster weidde er een artikel van 1.500 woorden aan op haar website Pottermore. Daarvoor nam ze even de pen van Rita Pulpers, gekend als de venijnige roddelperscorrespondente in de boeken, in de hand en schetst ze zo een beeld van de volwassene hoofdpersonages.

‘Op weg naar zijn 34ste verjaardag zijn er enkele zilveren haren te bespeuren in de zwarte haardos van de beroemde Schouwer, maar hij draagt nog steeds de karakteristieke ronde bril die volgens sommigen beter zou passen bij een twaalfjarige die elk stijlgevoel ontbreekt’, beschrijft Rowling/Pulpers de volwassen Potter.

Rowling heeft Potter een mysterieuze snee op zijn jukbeen toegediend, volgens de journaliste van de Ochtendprofeet Pulpers is dat mogelijk het resultaat van zijn job als Schouwer. Schouwers zijn een elitegroep van gespecialiseerde agenten die getraind zijn in het vangen van duistere tovenaars.

Pulpers vraagt zich voorts ook af of de ‘Uitverkorene’ verwikkeld is in ‘nieuwe mysteries die op een dag in ons gezicht zullen ontploffen en ons allen in een nieuw era van terreur en onrust zullen onderdompelen’, of dat zijn vrouw ‘hem misschien vervloekt heeft’, want ‘er zijn barsten te zien in de relatie die door de Potters vastberaden gepromoot wordt als gelukkig.’

Femme fatale Hermelien

Ginny Potter, de zus van Ron Wemel en de vrouw van Potter, is ook aanwezig op het WK Zwerkbal. Net als de pientere Hermelien, die inmiddels met Ron getrouwd is. Voormalige klasgenoten Loena Leeflang, Marcel Lubbermans en hun kinderen zijn eveneens van de partij.

Over Ron schrijft Pulpers dat hij samen met Harry op het Ministerie van Toverkunst heeft gewerkt, maar dat twee jaar later alweer opgaf om het extreem succesvolle grappenimperium van de Wemels te helpen leiden. ‘Hij vertoont geen tekenen van mentale instabiliteit vanop afstand, maar het publiek mag niet dichterbij komen om een betere inschatting te maken. Is dit verdacht?’ vraagt Pulpers zich nog af.

Hermelien Griffel wordt ondertussen beschreven als de ‘femme fatale’ van de groep. Zij is momenteel afgevaardigde van het Departement van Magische Wetshandhaving en ‘wordt getipt om nog hogerop te klimmen binnen het Ministerie’, aldus Rowling/Pulpers.

Lubbermans geeft les in kruidenkunde aan Zweinstein en drinkt wel eens graag whisky, ‘meer dan de meesten onder ons zouden verwachten van wie aan onze kinderen lesgeeft.’ Leeflang is getrouwd met Rolf Scamander en is nog steeds ‘verrukkelijk excentriek.’

Het stuk van Pulpers maakt deel uit van een artikelenreeks geschreven door Rowling voor haar website Pottermore over het WK Zwerkbal. Het laatste artikel van de reeks zal 11 juli gepubliceerd worden. Daarin krijgen de lezers Ginny Potter te zien als journaliste op de finale van de wereldbeker tussen Brazilië en Bulgarije. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content