Jeffrey Eugenides passant in België

De Amerikaanse auteur Jeffrey Eugenides, winnaar van de Pulitzerprijs, komt op 17 december op bezoek in Antwerpen tijdens het literaire evenement Passanten. Daar zal hij door Ruth Joos worden geïnterviewd naar aanleiding van zijn nieuwste roman Huwelijk.

Het interview met Jeffrey Eugenides start om 20u. in het audtiorium van bibliotheek Permeke in Antwerpen. U kan alle informatie opzoeken op de website van Behoud de Begeerte.

Eugenides, geboren in de Verenigde Staten, maar met Griekse en Ierse roots, publiceerde slechts drie romans op achttien jaar tijd. Toch slaagde hij erin om met zijn debuutroman The Virgin Suicides -succesvol verfilmd door Sofia Coppola, meteen een groot publiek aan te spreken. Opvolger Middlesex leverde hem in 2002 de Pulitzerprijs op.

Negen jaar later is er nu zijn derde roman: Huwelijk. Daarin beschrijft Eugenides de driehoeksrelatie tussen de verwende studente Madeleine en haar aanbidders Leonard en Mitchell. Uitgeverij Prometheus nodigt de auteur naar aanleiding van zijn nieuwste roman uit in Antwerpen op het literaire evenement Passanten. Ruth Joos speelt dan gastvrouw en zal Eugenides uitgebreid bevragen over zijn werk. (TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content