James Bond en Pussy Galore komen weer tot leven

James Bond in Goldfinger © Youtube

Ian Fleming is al lang niet meer, toch zal James Bond eeuwig slechteriken uitschakelen. In september komt een nieuw boek in de rekken over de bekendste Britse spion/womanizer, getiteld Trigger Mortis.

De Britse schrijver Anthony Horowitz mocht in de schoenen van Ian Fleming kruipen om het nieuwste James Bondverhaal te schrijven. Een hele eer voor de bestsellerauteur: ‘Dit is een boek dat ik moest schrijven.’

Origineel Fleming-materiaal

Benieuwd hoe de superspion de wereld deze keer van de verdoemenis zal redden? Horowitz lichtte al een tipje van de sluier. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog en begint met een achtervolgingsscène op de motor. Dat idee leende Horowitz van de meester Fleming zelf, die de scene ooit schreef voor een tv-serie, maar die nooit het kleine scherm haalde.

Het maakt van Trigger Mortis een uniek werk in zijn soort, want het is de eerste keer dat een auteur zich op originele en ongeziene notities van Fleming baseert. Sinds de dood van de geestelijke vader van James Bond hebben hedendaagse schrijvers de avonturen van de geheime agent voortgezet. Zo publiceerden ook William Boyd, Kingsley Amis en Sebastian Faulks al eerder Bondromans. Horowitz vervolledigt nu dat lijstje. Hij wou van Trigger Mortis ‘het meest authentieke Bondverhaal maken dan iemand kon schrijven’.

Pussy Galore in Goldfinger
Pussy Galore in Goldfinger© Youtube

De verrijzenis van Pussy Galore

De 007-spion is niet het enige personage dat nieuw leven wordt ingeblazen. Ook de bekendste Bond-girl Pussy Galore keert terug. De leading lady kende haar introductie in Flemings originele werk Goldfinger. Horowitz is duidelijk fan van het katje dat je best niet zonder handschoenen aanpakt. ‘Ik ben zo opgewonden dat Pussy Galore terug is. Maar wees gerust, zij is niet de enige gevaarlijke vrouw waarmee James Bond te maken zal hebben.’ Aan girlpower geen gebrek dus in de nieuwste 007. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content