J.K. Rowling onthult haar favoriete hoofdstuk uit Harry Potter

J.K. Rowling werd enorm bekend als schrijfster van de zevendelige Harry Potterreeks. © Reuters

Op Twitter onthulde de schrijfster van de razend populaire Potterreeks haar favoriete passage.

Potterheads aller lande hebben elk een voorkeur als het aankomt op het zevendelig tovenaarsmanifest. Sommige mensen krijgen kippenvel bij de passage waarin Hagrid aan de jonge Harry Potter vertelt dat hij een tovenaar is, anderen verliezen zich dan weer helemaal in de spanning van de Quidditch World Cup en sommigen breken bij de herinnering aan het doek dat viel voor Sirius, Harry’s peetvader. Op Twitter deelt ook J.K. Rowling nu haar favoriete hoofdstuk:

The Forest Again’ is het beslissende en enorm beklijvende moment waarop Harry het strijdtoneel verlaat en alleen het verboden bos naast de magieschool Hogwarts binnenwandelt om Voldemort te confronteren. In het stuk staat zeer aangrijpend te lezen hoe Harry zijn nakende einde aanvaardt met de hulp van de geestesverschijning van zijn ouders James en Lily en hun vrienden: peetvader Sirius en weerwolf Lupin.

Sommige fans waren verrast dat net dit hartverscheurende stuk gekozen werd door de schrijfster. “Het was de optelsom van 17 jaar hard werken en het meest louterende schrijfwerk van heel mijn leven”, verklaart Rowling. (AW)

via GIPHY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content