Internetfenomeen Grumpy Cat krijgt stripboek

© REUTERS

Tardar Sauce, a.k.a. Grumpy Cat, is de kat die via Reddit wereldberoemd werd om de ietwat onenthousiaste uitdrukking op haar poezengelaat. Zij krijgt in de herfst van 2015 een eigen strip bij Dynamite Entertainment.

De officiële facebookpagina van Grumpy Cat heeft meer dan zeven miljoen likes. Dat illustreert de internationale bijval die ze kreeg sinds Bryan Bundesen, broer van baasje Tabatha, een foto van de norse kat op de entertainment site Reddit postte. De afbeelding met licht onvriendelijke bijschriften verscheen daarna overal: in onder andere The Wall Street Journal, New York magazine, een film genaamd Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever en nu dus ook in een driedelige stripreeks.

“Een van de grootste uitdagingen voor stripboekuitgevers vandaag is het maken van inhoud die een nieuw publiek aanspreekt om stripboeken te lezen. Grumpy Cat is daar perfect voor door de combinatie van ondraaglijke schattigheid, een onvermijdelijke schare fans en eerdere aanwezigheid in de media”, sprak Keith Davidsen van Dynamite Entertainment overtuigd.

Rare snuiter

Haar kenmerkend snuitje heeft Grumpy te danken aan een klein probleem van dwerggroei en een vooruitstekende kin, waar haar ouders vreemd genoeg geen last van hebben. Ook haar broer Pokey, die aan haar zijde in de strips zal verschijnen, werd normaal geboren.

Moest ze niet hebben kunnen rekenen op haar karakterkop, dan zou Grumpy’s agenda nooit zo vol gezeten hebben als nu. Het is zelfs zo druk dat haar baasje manager Ben Lashes besloot aan te nemen, die ook al Nyan Cat en Keyboard Cat vertegenwoordigt.

Tardar Sauce is dus wel degelijk een hit, maar zweven doet ze niet; onder al die roem blijft ze nog steeds even onbewogen. Gelukkig maar. (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content