‘How to Poo on a Date’ wint prijs voor meest absurde boektitel

Mats & Enzo zijn de winnaars van de Diagram prijs 2014. Deze prijs, uitgereikt sinds 1978 door het magazine The Bookseller, zet de meest bizarre boektitel van het jaar in de bloemetjes. ‘The Origin of Feces’ en ‘Are Trout South African’ eindigden gezamenlijk op de tweede plaats.

Een sanitaire stop maken tijdens een date is geen sinecure. Experts in de toilet-etiquette Mats & Enzo kwamen daarom op de proppen met het humoristische boek ‘How to Poo on a Date’ waarmee ze romantische zielen willen helpen om het gevreesde toiletbezoek tijdens een date te vermijden of subtiel op te lossen.

Mats & Enzo zijn ook de auteurs van ‘How to Poo on Holiday’, ‘How to Poo at Work’ en ‘How to Bonk at Work’ en kregen de voorbije jaren al heel wat nominaties voor de prijs. Dit jaar konden ze hun nominatie eindelijk verzilveren. Met hun humoristische handleiding voor de ‘superman/supervrouw’ die nooit (of bijna nooit) naar het kleine kamertje moet gaan, behaalden ze de overwinning tijdens deze editie van de Diagram prijs.

Toilethumor

Dat de Britten van toilethumor houden, wordt duidelijk wanneer we een blik werpen op voorgaande winnaars. Zo werden ‘How to Shit in the Woods’, ‘American Bottom Archaeology’ and ‘Cooking with Poo’ tijdens voorgaande jaren als winnaar uitgeroepen. ‘Diagram fans hebben gesproken en ze hebben hun boodschap duidelijk gemaakt: uitwerpselen winnen prijzen,’ vertelde de prijsadministrator Tom Tivnan.

De winnaars worden gekozen door een online stemming via de website van The Bookseller. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content