Herontdekt sprookje Godfried Bomans in maart in de winkel

Godfried Bomans (links) en Jan Wolkers © Belga

Het sprookje De Gierige Koning, een nog niet eerder los gepubliceerd werk van schrijver Godfried Bomans, ligt vanaf 3 maart in de winkels. Dat meldt uitgeverij Sunny Home op haar website. Het verhaal, over een vorst die de dood ontmoet, komt uit ter gelegenheid van de vijftigste sterfdag van Bomans afgelopen december.

Het verhaal werd onlangs herontdekt in het archief van een van de boezemvrienden van de auteur. Bomans (1913-1971) geldt als een van de grootste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw, al kreeg zijn werk toen hij leefde relatief weinig erkenning. De auteur steeg wel naar grote hoogten door zijn optredens op televisie in de jaren zestig en gold als een mediapersoonlijkheid, toen een nieuw fenomeen.

De Haagse auteur heeft meer dan zestig boeken en geschriften nagelaten. Het grote publiek leerde hem vooral kennen dankzij Erik of het Klein Insectenboek, dat later ook werd verfilmd. Sporadisch wordt er oud werk van de auteur teruggevonden. In 2003 werd een libretto herontdekt dat Bomans schreef voor de opera Bill Clifford, over een hertogin in de denkbeeldige stad Enschelo.

De illustraties in het nieuwe boek zijn verzorgd door Thé Tjong-Khing. Hij geldt als een van de beste en bekendste illustratoren van Nederland. Hij voorzag meer dan vijfhonderd boeken van tekeningen en werd onderscheiden met talloze grote prijzen, zoals het Gouden Penseel en de Woutertje Pieterse-prijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content