Heel wat nieuwe prijzen tijdens Brussels Stripfeest

© Marsu 2013, Franquin

De achtste editie van het Stripfeest zal van 1 tot en met 3 september plaatsvinden in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel. Er zullen ook heel wat nieuwe prijzen worden uitgereikt.

Het Stripfeest, dat vorig jaar meer dan 90.000 bezoekers en zowat 150 stripauteurs verwelkomde, verhuist dit jaar van het Warandepark naar Bozar. Centraal bij deze editie staat stripfiguur Guust Flater, die zijn 60ste verjaardag viert. Traditiegetrouw zal ook een Balloon’s Day Parade worden gehouden.

In totaal zullen acht prijzen worden uitgereikt, waaraan een totaalbedrag van 100.000 euro is verbonden. Gevestigde waarden zijn onder meer de Prijs Raymond Leblanc voor jong talent (20.000 euro) en de Robbedoesprijs voor het meest humoristische avontuur (15.000 euro). Nieuw zijn dit jaar onder andere de Atomiumprijs van Brussel voor een werk waarin het Brussels gewest aan bod komt (7.500 euro), en de Atomiumprijs voor burgerzin in strips (5.000 euro), maar ook de Prijs Le Soir voor reportagestrips (20.000 euro) en de PREM1ÈRE-prijs voor beeldromans (20.000 euro). Het festival reikt daarmee de best gedoteerde stripprijzen uit van Europa, zeggen de organisatoren vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content