‘Harry Potter and the Cursed Child’: Nieuwste Harry Potter-boek is uit

© AFP

Sinds vannacht ligt het nieuwe boek ‘Harry Potter and The Cursed Child’ in de rekken. Dat zorgde voor rijen wachtende mensen voor de ingang van de boekhandels die speciaal hun deuren hadden geopend.

Verschillende boekhandels wereldwijd hebben om middernacht speciaal de deuren geopend voor de verkoop van het nieuwste Harry Potter-boek. Ook in Gent en Brussel stonden honderden fans te popelen om als eersten een exemplaar te bemachtigen. ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ is inmiddels het achtste boek in de reeks rond de bekende tovenaarsleerling van J.K. Rowling.

Het verhaal speelt zich negentien jaar na het einde van de orignele reeks af. De 37-jarige Harry Potter werkt op het Ministerie van Toverkunst en is de vader van drie kinderen. Zijn jongste zoon Albus worstelt met het gewicht van de familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft.

In de Londense theaterwijk West End is ook het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’ in première gegaan. De voorstelling was in een mum van tijd uitverkocht. De 175.000 kaartjes vonden binnen de 24 uur een koper. Tot mei is het stuk volzet. De Harry Potter-gekte is weer helemaal terug.

In Londen
In Londen© AFP
In Thailand
In Thailand© AFP
In Singapore
In Singapore© AFP
In Portugal
In Portugal© AFP

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content