Geen Vlamingen genomineerd voor Boekenleeuw, wel twee voor Boekenpauw

© .

De Boekenleeuw, de prijs voor het beste Nederlandstalige kinder- en jeugdboek, zal voor het eerst in de geschiedenis naar een Nederlandse auteur gaan. De vier genomineerden zijn allemaal Nederlanders.

In eerdere edities was de prijs exclusief bestemd voor Vlamingen, maar sinds dit jaar is de Boekenleeuw, net als de Boekenpauw trouwens, ook toegankelijk voor Nederlandse schrijvers en illustratoren.

De genomineerden zijn “Victor” van Catharina Valckx (Gottmer), “Hotel Bonbien” van Enne Koens (Luitingh Sijthoff), “De tuin van de walvis” van Toon Tellegen (Querido) en “De zee zien” van Koos Meinderts (De Fontein).

Voor de Boekenpauw, de prijs voor het mooiste geïllustreerde Nederlandstalige kinder- en jeugdboek, komen wel twee Vlamingen in aanmerking: Kitty Crowther, die de illustraties deed bij “Mama Medusa” (De Eenhoorn) en Alain Verster, die de illustraties deed van “Ik zie jou, zie jij mij?” (De Eenhoorn). Daarnaast zijn ook twee Nederlanders genomineerd: Thé Tjong – Khing (“Kunst met taart”) en Ludwig Volbeda (“Hoe Tortot zijn vissenhart verloor”).

Op zondag 6 november worden de winnaars van de Boekenleeuw en de Boekenpauw bekendgemaakt op de Boekenbeurs in Antwerpen. De winnaars krijgen elk 2.500 euro. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content