Focus Knack recensent Roderik Six wint premie voor ‘Vloed’

Roderik Six is met zijn post-apocalyptische roman een van de winnaars van een premie van de prijs letterkunde van de provincie West Vlaanderen.

De prijs, die om de vier jaar wordt uitgereikt, stond deze keer in het teken van proza. Kristien Dieltiens (‘Kelderkind’) en Jan Vantoortelboom (‘De verzonken jongen’) kwamen als grote winnaars uit de bus en delen de hoofdprijs van 2500 euro. Daarnaast beloonde de provincie ook enkele auteurs met een speciale prijs. Thomas Blondeau (voor zijn roman ‘Donderhart’), Luc Devoldere (voor het essay ‘Lucifers bij de brand’), Laure Van den Broeck (‘Birdie’) en Roderik Six (‘Vloed’) kregen een premie van 1250 euro.

Six houdt zich op dit moment bezig met de laatste aanpassingen aan zijn debuut ‘Vloed’, die in september uitkomt. De post-apocalyptische roman draait rond vier studenten die zich in een peda schuilhouden voor een zondvloed en zich in tussentijd storten op seks, drank en een nieuwe drug Ultra. Een korte voorpublicatie van ‘Vloed’ kan u alvast lezen op de site van De Brakke Hond. (MVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content