Eric Hill, maker van ‘Dribbel’, is overleden

De populaire Engelse auteur en illustrator Eric Gordon Hill is overleden. Hij werd vooral bekend met het kinderboek over het hondje ‘Dribbel’ (‘Spot the dog’).

Eric Hill kwam ter wereld in Londen, waar hij als tiener aan de slag ging als boodschappenjongen in een kunstatelier. Die omgeving moedigde hem aan om cartoons en stripverhalen te tekenen in zijn vrije tijd. Later ging hij als designer aan de slag in de reclamewereld.

Flapjes

In 1976 begon hij te werken aan een boek over het hondje Dribbel, voor zijn kleine zoon Christopher. De pup verstopte zich in het boek achter kleine flapjes papier. Kinderen moeten zoeken naar waar het hondje zich schuilhield, wat voor hen een leuke uitdaging vormt.

Hij wou met zijn boeken aantonen dat kinderen intelligenter zijn dan volwassenen vaak denken. In zijn boeken wou hij naar eigen zeggen de jonge lezertjes kennis laten maken met ideeën en concepten waar ze geen ervaring mee hebben, maar toch elementair genoeg zijn om verstaanbaar te zijn. “Ik vond het bijvoorbeeld leuk om een stoel te tekenen in een niet voor de hand liggende stijl of een roze piano in plaats van een bruine om het denkbeeld van de jonge kinderen te verruimen”, aldus de tekenaar.

‘Waar is Dribbel?’

Zijn eerste boek ‘Waar is Dribbel’ was meteen een groot succes. Onder andere ‘Dribbel gaat naar de boerderij’ en ‘Dribbel houdt van zijn vrienden’, zijn het vervolg van Dribbels avonturen.

De verkoop van zijn boeken wordt geschat op zo een 60 miljoen exemplaren. De puppy’s avonturen zijn vertaald in maar liefst 60 verschillende talen en verfilmd in een reeks tekenfilmpjes. De hond schopte het tot een scène in de serie ‘How I met your mother’ waarin wordt geluisterd naar een audioboek over de gevlekte puppy.

In 2008 werd Hill bekroond met de onderscheiding ‘The Most Excellent Order of the British Empire’ voor zijn verdiensten in de literatuur.

Vreugde

Op 86-jarige leeftijd overleed de kinderboekenschrijver in zijn huis in California. Hij laat zijn vrouw Gillian, zoon Christopher, dochter Jane en heel wat fans achter. Zijn familie vindt naar verluidt troost in de vreugde die zijn boeken zoveel kinderen en gezinnen hebben gebracht. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content