Duurste stripwerk ooit, ‘Tintin en Amérique’, geveild in Parijs

Het duurste werk uit de stripwereld, de mythische cover van het album ‘Tintin en Amérique’ (Kuifje in Amerika) uit 1932 van Hergé, wordt zaterdag 2 juni te koop aangeboden door zijn eigenaar, die het in 2008 verwierf voor 764.218 euro.

Tintinofielen zijn gewaarschuwd. Het duurste werk uit de stripwereld, de mythische cover van het album “Tintin en Amérique” (Kuifje in Amerika) uit 1932 van Hergé, wordt zaterdag 2 juni bij het Franse veilinghuis Artcurial te koop aangeboden door zijn eigenaar, die het in 2008 verwierf voor 764.218 euro.

Volgens het veilinghuis zal het record van 29 maart 2008 verbeterd worden. De cover van “Tintin en Amérique (in Chinese inkt en waterverf) en onderschreven door Hergé, werd door de Belgische auteur getekend voor de eerste editie van dit album, dat werd gepubliceerd in Le Petit Vingtième, vervolgens in OgéO in 1934 en Casterman in 1935.

Slechts vijf exemplaren

Er bestaan slechts vijf covers van Kuifje in rechtstreeks aangebrachte waterverf. Twee bevinden zich in privé-collecties, zoals deze. De overige worden bewaard door de Fondation Moulinsart. Dit meesterstuk van de derde verkoop, georganiseerd door Artcurial en volledig gewijd aan Hergé en Tintin (Kuifje), toont de reporter verkleed als cowboy, met Bobby aan zijn voeten en in het oog gehouden door indianen, klaar voor de aanval.

De verkoop omvat ook een 300-tal afgeleide producten en bijna 80 albums. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content