Britse schrijfster Jackie Collins overleden

© Belga

De Britse bestsellerauteur Jackie Collins is zaterdag op 77-jarige leeftijd aan borstkanker overleden. Collins verkocht meer dan 500 miljoen boeken.

De schrijversloopbaan van Collins bestreek meer dan vier decennia. In die periode verkocht ze in totaal meer dan 500 miljoen boeken, meldt de Britse omroep BBC op zijn website. Haar werk werd in zowat veertig landen uitgegeven.

Haar eerste roman, “The World Is Full of Married Men” (“De wereld is vol getrouwe mannen” in de Nederlandse vertaling), werd uitgebracht in 1968. Haar grootste succes bereikte ze vijftien jaar later met “Hollywood Wives” (“Vrouwen van Hollywood”)

Volgens The Telegraph leed de romanschrijfster al zes jaar aan borstkanker, maar koos ze ervoor om het nieuws over haar ziekte enkel in beperkte kring bekend te maken. Jackie Collins was ook de zus van actrice Joan Collins, die bij het grote publiek vooral bekend is voor haar rol in de Amerikaanse serie “Dynasty”. Collins stierf in Los Angeles, de Amerikaanse stad waar ze al sinds enkele decennia woonde. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content