Boekenbeurs-organisator Boek.be failliet verklaard

In 2019 vond de laatste volwaardige editie van de boekenbeurs plaats. © Alle rechten voorbehouden

Boek.be, de belangenorganisatie van de Vlaamse boekensector en de organisator van de Boekenbeurs, is failliet verklaard. Het faillissement van de organisatie werd vorige week donderdag uitgesproken door de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Dat heeft curator Nathalie Vermeersch dinsdag bevestigd.

Boek.be kent al lang financiële problemen, onder meer door krimpende bezoekersaantallen voor de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Een herstructureringsplan dat eind 2019 werd voorgesteld, werd doorkruist door de coronacrisis. De afgelasting van de beurs in 2020 betekende het verlies van bijna de volledige bron van inkomsten voor Boek.be.

Het enige bod op een deel van de activiteiten van boek.be werd begin juni nog afgewezen door de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Sindsdien is ook de bescherming tegen schuldeisers opgeheven. Uiteindelijk besliste de vzw de boeken neer te leggen, waarop dus het faillissement werd uitgesproken. Of er alsnog activiteiten overgenomen worden, is nog niet duidelijk. ‘Daarvoor is het afwachten in welke mate er partijen zijn die interesse tonen’, zegt curator Nathalie Vermeersch. ‘Daar heb ik op dit ogenblik weinig zicht op.’

De zeven personeelsleden van Boek.be werden ontslagen, zo deelt Vermeersch nog mee. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content