Bent Van Looy zoekt 100 kandidaten voor lezersjury Gouden Boekenuil

Das Pop-zanger Bent Van Looy, dit jaar voorzitter van de lezersjury van de Gouden Boekenuil, zoekt 100 lezers die samen met hem het beste boek uit een shortlist kiezen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 7 februari inschrijven.

Bent Van Looy, zanger en frontman van Das Pop, is dit jaar de voorzitter van de lezersjury van de Gouden Boekenuil. Hij is op zoek naar honderd lezers die samen met hem zullen beslissen wie op 4 mei de Prijs van de Lezersjury wint.

De honderd lezers kiezen hun favoriete boek uit de shortlist van vijf boeken die door de vakjury wordt samengesteld. De Prijs van de Lezersjury is goed voor 2.500 euro. Wie deel wil uitmaken van de lezersjury, heeft tot 7 februari de tijd om zich kandidaat te stellen via goudenboekenuil.be.

Welke vijf boeken de juryleden zullen moeten lezen, is nog niet geweten. De vakjury, met Radio 1-boekenvrouw Friedl’ Lesage als voorzitter, maakt eind januari eerst een longlist van twintig kanshebbers bekend. Eind februari wordt die gereduceerd tot een shortlist van vijf.

De Gouden Boekenuil, goed voor 25.000 euro, wordt ook op 4 mei uitgereikt in de Vooruit in Gent. De prijs bekroont het beste Nederlandstalige werk (literaire fictie of literaire non-fictie) uit 2012 van een Vlaamse of Nederlandse auteur.

Vorig jaar won de Grieks-Nederlandse schrijver David Pefko de Gouden Boekenuil met zijn roman “Het voorseizoen”. De prijs van de Lezersjury ging naar “Grip” van de Nederlandse auteur Stephan Enter.

De Gouden Boekenuil, de opvolger van de Gouden Uil, werd in 2012 voor het eerst uitgereikt. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content