Benefietveiling voor enige Nederlandstalige Brusselse stripwinkel brengt 25.000 euro op

© Belga

De Brusselse stripwinkel Het B-Gevaar, die binnenkort zijn 25-jarig jubileum viert, kwam onlangs in financiële problemen, maar dankzij de veiling is de enige stripwinkel in Brussel die Nederlandstalige boeken verkoopt nu gered.

De benefietveiling die werd gehouden voor het voortbestaan van de enige Nederlandstalige Brusselse stripwinkel, Het B-Gevaar, heeft 25.000 euro opgebracht. Striptekenaars uit binnen- en buitenland doneerden een honderdtal tekeningen voor de veiling.

De Brusselse stripwinkel Het B-Gevaar, die binnenkort zijn 25-jarig jubileum viert, kwam onlangs in financiële problemen, maar dankzij de veiling is de enige stripwinkel in Brussel die Nederlandstalige boeken verkoopt nu gered. Veilingmeester Jacques Pels, van veilinghuis Catawiki, had de opbrengst op zo’n 20.000 euro geschat. De online veiling bracht een goede 5.000 meer op dan verwacht.

Zowel in binnen- als buitenland werd er massaal geboden op de originele tekeningen van verschillende stripkunstenaars. De topstukken van de veiling waren een originele pagina van de populaire serie Amoras, de spin-off reeks van Suske en Wiske, die 1.678 euro opbracht en een pagina uit de Eeuwige oorlog van tekenaar Marvano die voor 2.550 euro werd geveild.

“Het doet me goed dat er zoveel tekenaars gehoor gaven aan de oproep en belangeloos hun tekeningen doneerden. Er zaten echt hele mooie stukken bij. Dit heeft de aandacht van veel verzamelaars getrokken”, zegt veilingmeester Jacques Pels.

Het veilinghuis deed ook afstand van zijn commissie om zoveel mogelijk opbrengst naar Het B-Gevaar te laten gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content