Test Drive Unlimited 2

Multi > Atari

GAMEPLAY6 > GRAFIEK6 > GELUID7

Achtergrond De Test Drive-reeks draait al mee sinds 1987. Terwijl het vroeger vooral de bedoeling was om in pijlsnelle wagens zo lang mogelijk uit de bekeurende klauwen van de politie te blijven, is het sinds Test Drive Unlimited (2006) belangrijker om er als straatracer een ambitieuze levensstijl op na te houden – inclusief designkleding en -woning. Exotische locaties vormen echter nog steeds de rode draad. In de vorige episode fungeerde Hawaï als achtergrond, maar nu krijgt de speler de kans om per bolide een op schaal nagebouwd Ibiza te verkennen.

Hoekige rijstijl Het bekende Baleaarse feesteiland met zijn zonovergoten zandstranden, nauwe steegjes en groene heuvels is het leukste onderdeel van de spelwereld. Verder steken vooral ergernis en frustratie de kop op. Denk aan tegenliggers die vlak voor uw neus hoekig afdraaien, het verkeer dat zichzelf in het centrum onlosmakelijk in de knoop rijdt, voertuigen waarmee u zelfs aan veertig kilometer per uur begint te slippen en uit de bocht vliegt, het ontbreken van enig snelheidsgevoel, een onwaarschijnlijk slecht geacteerd verhaal met weinig samenhang en suspenseloze politieachtervolgingen. Wat voor belang heeft het met welke zonnebril en haarsnit u als piloot achter het stuur zit als de racebasis rammelt als een aftandse tweedehandswagen?

Online lifestyle Wie de single player-modus van het spel achter zich laat – en dat gebeurt wellicht sneller dan u zou willen – kan nog lekker online sjezen met zielsgenoten. Ibiza online bevolken met honderden spelers die u onder meer tot een wedstrijdje kunt uitnodigen door met uw koplampen te flikkeren, bezorgt TDU 2 een waar MMO (Massive Multiplayer Online)-kantje. Hoewel u dan van dat oliedomme computergestuurde verkeer verlost bent, blijven de overige gebreken van het spel even pijnlijk.

VerdictTest Drive Unlimited 2 is een typisch vis-noch-vleesgeval binnen het racegenre. Het spel mist niet alleen de ongebreidelde fun die arcaderacegames zo de moeite maakt, maar ook het realisme en geloofwaardigheid eigen aan ernstige racesimulators. Een concurrerende game als Colin McRae: DiRT 2 heeft door zorgvuldig op deze twee genregrenzen te balanceren, nochtans al bewezen dat het mogelijk is om schitterende resultaten te bereiken. TDU 2 blijft steken in een verwoede, maar vergeefse poging om een zo groot mogelijk publiek te behagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content