ZOMERPARCOURS ADRIAAN VAN DEN HOOF

10 jaar Knack Focus, 20 jaar Mazda MX-5. Mazda schenkt je een wel héél bijzonder festivalpakket! Speel de Boerke Game op knackfocus.be en win!

Ook deze zomer is het weer duchtig oppassen voor het Gevaar van de Discobár, al kunt u Adriaan Van den Hoof ook gewoon in een museum tegenkomen. Ondertussen zorgt hij eigenhandig voor uw portie licht verteerbare zomertelevisie.

Geert Zagers

Van den Hoof: Mijn zomer bestaat tot nu toe uit frivole praalwagens, veredelde kartonnen dozen en supersonische bolides die in frut vaneen vliegen in een poging bij een bel te geraken. Ik zit midden in de opnames van Te land, ter zee en in de lucht, moet je weten. Een zéér bevreemdende ervaring: het is de eerste keer dat het programma op de Belgische televisie getoond wordt, en dat is toch even schrikken als presentator. Plots komt er een hele wereld op je af die in Nederland al veertig jaar bestaat. Maar ik doe het wel écht graag. Het blijft een mooi stukje jeugdsentiment.

Nog een stukje nostalgie dat dezer dagen op ons afkomt, is ‘The A-Team’, dé zomerblockbuster van 2010. Je leek de voorbije maanden wel de Vlaamse woordvoerder van B.A., Face en Murdock.

Ik heb het ook gemerkt. Heel vreemd eigenlijk: buiten mijn weten om werd ik gebombardeerd tot de Vlaamse A-Team-specialist en mocht ik de serie uitleggen bij Marcel Vanthilt en in De Morgen. En ik ben de film nog niet eens kunnen gaan bekijken. Je moet weten: ik bezit tegenwoordig twee kleine kinderen, en dan geraak je niet meer zo snel in de cinema. Kick-Ass wilde ik bijvoorbeeld heel erg graag zien – ik ben een grote fan van het superheldengenre – maar het zal wachten zijn tot die op dvd uitkomt.

Ik hoop de komende maanden wel nog in het Stripmuseum te geraken. Er loopt een tentoonstelling over Franquin en Morris – mijn grote helden – die ik zeker wil zien. Voor de Reuzenduiker van Royal de Luxe – die gasten van die reuzen-olifanten – op de Zomer van Antwerpen wil ik ook nog wel eens buitenkomen. Maar verder vrees ik dat ik het gewoon geweldig druk heb deze zomer. Binnenkort starten in Brugge de opnames van Aspe – je weet wel, die spannende politieserie op VTM – waarin ik polies-en-dief mag spelen als agent Tom Smeekens. Ondertussen is het de bedoeling dat ik Doortocht, mijn tweede zaalshow in het najaar, voorbereid. En dan is er natuurlijk nog Discobar Galaxie, waarmee we weer een hele resem zomerfestivals aandoen.

Niemand die een beter beeld heeft van het Vlaamse festivallandschap als het Gevaar van de Discobár. Welke kleine en middelgrote festivals zou jij als expert ter zake aanraden?

Ik ben een grote fan van het Casa Blanca Festival in Hemiksem, een mix van muziek en comedy. Onder de gratis festivals is dat echt wel een topper. En verder blijft het voor ons elk jaar weer uitkijken naar Marktrock – de heimatsessies, noemen we het zelf. (Lacht) Rock Ternat, het laatste festival van de zomer, is ook wel een aanrader – dan weet je meteen dat het seizoen er weer op zit.

Enig idee wat dit jaar dé zomerhit zou kunnen worden?

Goh, Pharrell heeft een nieuwe single die wel zou kunnen werken. Heel trancy – ik vind het persoonlijk niet schitterend – maar mét zomerpotentieel. The Opposites gun ik ook wel hun zomerhit – de plaat klinkt echt verschrikkelijk zonnig en vrolijk. Maar tot nu toe lijkt vooral Dos Cervezas, dat verschrikkelijke nummer van mijn goede vriend Tom Waes, te marcheren. (Lacht) Altijd sfeer als je dat opzet. Maar een nieuwe Bonkers zie ik nog niet meteen, neen.

Heb je zoiets als een ultieme zomerplaat?

Summertime van DJ Jazzy Jeff en Fresh Prince. Geen twijfel mogelijk. Zet Summertime op, en ik word instant gelukkig.

Te Land, ter Zee en in de Lucht

Woensdag, om 21.10 op vtm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content