Graspop, 24/6 – www.graspop.be

Sfinks, tba – www.sfinks.be

Pukkelpop, 19/8 – www.pukkelpop.be

Rock Werchter, 2/7 – www.rockwerchter.be Cactus Festival, 9/7 – www.cactusfestival.be BRBF Peer, 16/7 – www.brbf.be Lokerse Feesten, 7/8 – www.lokersefeesten.be Marktrock, 15/8 – www.marktrock.be

Blue Note Festival, 23/7 – www.bluenotefestival.com

Ten Days Off, 23/7 – www.tendaysoff.be / Pukkelpop, 20/8 – www.pukkelpop.be

COULEUR CAFE, 1/7 – www.couleurcafe.be

Dour, 13/8 – www.dourfestival.be / Lokerse Feesten, 15/7 – www.lokersefeesten.be

25 System Of A Down

The metalband even metalhaters love! En terecht! Op de kapsels en de baarden van deze Armeense Amerikanen zou de doodstraf moeten staan, maar hun songs en teksten zijn nóg geflipter en staatsgevaarlijker dan Frank Zappa. Te verwachtenGonorrhea Gorgonzola!’(W.V.D.)

24 Ojos De Brujo

‘Heksenogen’ volgens Van Dale, ‘wereldpunk’ volgens onze fichebak. Denk bij dit stelletje ongeregeld uit Barcelona aan Mano Negra op speed, en verzin er voor de aardigheid een paar breakdancende flamencogitaristen bij. Te verwachten Feest! (W.V.D.)

23 Emiliana Torrini

Ontroering in een kleedje. Credit-fetisjisten kennen deze IJslandse van Kylie Minogue ( Slow) en de score voor Lord Of The Rings ( Gollum’s Song), ú heeft hopelijk ook haar eigen briljante (f)luisterliedjes al ontdekt. Te verwachten Hardnekkig kippenvel. (W.V.D.)

22 Admiral Freebee

Neil Young meets The Peppers. De nummers van zijn jongste worp, Songs, brallen als een aangeschoten festivalroadie, maar op eenvoudig verzoek schenkt de admiraal nog steeds een kopje kruidenthee à la Rags ‘n’ Run. Oh Darkness wordt geheid een collectieve fitnessoefening. Te verwachten Zweetoksels. (B.C.)

21 Amos Lee

Het levenslied volgens Otis Redding. Lees lijf zit steevast in jeans en flanel, maar zijn stem draagt een smoking met glimmende revers. Te verwachten Soul met teensletsen. (B.C.)

20 Riton

Tien op De Schaal Van Hip. Riton brouwt campy elektropunk à la Stijn, bedenkt hilarische albumtitels ( Homies & Homos), mag Richard Dorffmeister, The Scissor Sisters en de Dewaele-broertjes tot zijn fans rekenen én is volgens DJ Magazine ‘de eerste man met meer ballen dan Madonna’. Te verwachten Homies en homo’s. (W.V.D.)

19 Amadou & Mariam

Met de groeten van Manu Chao! Amadou Bagayoko en Mariam Doumbia ontmoetten elkaar in een Malinees blindeninstituut en maken wereldpop om vingers en tenen bij af te likken. Hun jongste plaat Dimanche à Bamako was goed voor een Victoire de La Musique, Sergent Garcia is grote fan. Te verwachten Funk à l’Africaine. (W.V.D.)

18 Mylo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content