za 2 > vr 8 juli

1. PODIUM FESTIVAL D’AVIGNON: 6-26/7, Avignon

Sieren het hoofdpodium van Avignon: Bloed en Rozen van Guy Cassiers en Rosas’ Cesena (foto). De 65e editie van het theaterfestival kleurt opvallend Belgisch.

festival-avignon. com

Van de kiekenborst van Truman Capote tot de groeven in het gezicht van Samuel Beckett: Gagosian verzamelt de schrijvers en dichters die Richard Avedon sinds de jaren 50 voor zijn lens haalde.

gagosian.com

3. CONCERT DINOSAUR JR + DRUMS ARE FOR PARADES: 5/7, Openluchttheater Rivierenhof, Deurne

De peetvaders van de grunge zijn weer samen én in topvorm, en dat willen ze u in Rivierenhof persoonlijk komen tonen met de integrale uitvoering van hun meesterwerk Bug. De baarden van Drums Are For Parades (foto), onze nationale powerrocktrots, verzorgen het voorprogramma.

openluchttheater.be

4. FILM FESTIVAL PARIS CINÉMA: 2-13/7, Parijs

Het nog betrekkelijk jonge filmfestival is nu al een prima excuus om naar Parijs af te zakken. Paris Cinéma overspoelt de lichtstad met 450 films, van hommages en avant-premières tot competitiefilms. Juryvoorzitter van dienst is Charlotte Rampling. (Foto: ‘L’Exercice de l’Etat, Pierre Schöller’)

pariscinema.org

5. FOTOGRAFIE NO TITLE NO THEME: Tot 30/7, Fifty One Fine Art Photography, Antwerpen

Geen titel, geen thema, wél een expo. Fifty One kiest bij zijn elfde verjaardag voor een samenhangloze selectie van de kunstenaars die de galerie vertegenwoordigt. Een dialoog tussen fotografiestijlen. (Foto: Untitled, Ségou 1971, Adam Kouyaté).

gallery51.be

6. CONCERT JAMES WALSH + JONATHAN JEREMIAH: 7/7, Openluchttheater Rivierenhof, Deurne

De ene probeert het nu solo na zijn successen bij Starsailor, de andere heeft net zijn eerste plaat A Solitary Man uit – denk Scott Walker meets Bill Withers meets Nick Drake. Een double bill van singer-songwriters in Rivierenhof.

(Foto: Jonathan Jeremiah)

openluchttheater.be

7. SPEKTAKEL PLANET LEM: 6-7/7, Flageyplein, Brussel

Het geschifte Poolse Teatr Biuro Podrózy liet zich door Solaris-schrijver Stanislaw Lem inspireren tot een openluchtspektakel van decors, lichteffecten en multimediaprojecties. Een komische kijk op een toekomst waarin de mens door cybercarriers onder de knoet wordt gehouden.

flagey.be

8. FILM SIDNEY LUMET: 6/7 tot 31/8, Cinema Zuid, Antwerpen

‘Goede stijl is stijl die je niet ziet.’ Cinema Zuid brengt een eresaluut aan de in april overleden Sidney Lumet, regisseur van klassiekers als Twelve Angry Men, Dog Day Afternoon en Serpico (foto).

cinemazuid.be

9. FILM NINO ROTA: 1/7 tot 26/8, Cinema Zuid, Antwerpen

De The Godfather-trilogie, de Shakespearefilms van Franco Zeffirelli, drie films van Luchino Visconti én zowat alles van Federico Fellini: Nino Rota, die dit jaar honderd zou zijn, mag u gerust een van de meest succesvolle filmcomponisten ooit noemen. De hele zomer toont Cinema Zuid de films met zijn muziek. (Foto: Roma, Fellini)

cinemazuid.be

10. FESTIVAL GENT JAZZ: 7-17/7, De Bijloke, Gent

Sonny Rollins, B.B. King, Mavis Staples, Al Di Meola World Sinfonia, Dave Holland Quintet, Jef Neve Trio, Angus & Julia Stone (foto), Raphael Saadiq, Black Dub en veel meer. Het mag duidelijk zijn: Gent Jazz heeft weerom een fantastisch programma voor u.

gentjazz.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content