Op de Radio 1 Big Bang (11 november in de Vooruit in Gent) treedt onder meer Lalalover aan met groot orkest. Wij vroegen ons af van welke planeet bezieler Tom Kestens afkomstig zou kunnen zijn.

Welk van de volgende woorden spreekt je het meeste aan: luxe, mysterie, zeldzaamheid of eer?

Zeldzaamheid is iets dat je moet koesteren. Zeldzame dingen als talent, mooie mensen, dieren, iemand die iets bijzonders vertelt… daar moet je zo lang mogelijk van houden. Een zeldzaam moment van inspiratie dat ik niet kan benutten, daar kan ik geweldig gefrustreerd van raken. Als ik zo’n inval krijg tijdens het fietsen, is die even later gegarandeerd vervlogen. Daarom heb ik het liefst altijd een instrument of een computer bij de hand.

Wat is je grootste angst?

Totaal geïsoleerd zijn van de wereld. Lang alleen zijn ligt niet in mijn aard, ik ben graag onder de mensen. Ik heb ooit een heel intense droom gehad waarbij ik vastzat in een ruimte waarvan ik wist dat er het komende jaar niemand zou langskomen. Om gek van te worden. Het moet ook verschrikkelijk zijn als je bijvoorbeeld door een erge ziekte aan je bed gekluisterd bent en van niets meer deel kan uitmaken. Daar mag ik niet aan denken.

Naar welke winkel trek je het eerst in een koopcentrum?

Ik verkies kleine winkeltjes, maar ik kan me wel eens helemaal verliezen in zo’n gigantische shopping mall. Ik heb dat eens gedaan in New York en dat was supercool: eerst naar de boeken- en platenwinkels, dan de kledingboetieks om uiteindelijk in zo’n Chinese supermarkt lekker van alles te kopen. Ik ben een geboren spender, geld moet rollen. Sparen zou eigenlijk niet onverstandig zijn, maar ik kan dat moeilijk. Omdat ik er niet genoeg voor verdien, maar vooral omdat ik op een leeftijd ben waarop je volgens mij risico’s moet nemen om vooruit te gaan.

Hoe verloopt jouw ideale afspraakje?

Bij een koffie opgaan in elkaars dromen. Ik doe niets liever dan met mensen praten en polsen naar waar ze heen willen met hun leven, en hen helpen dat te realiseren. Al merk ik vaak dat mensen hun dromen hebben opgeborgen. Omdat mijn droom altijd duidelijk is geweest, kan ik daar moeilijk inkomen.

Tot welk soort mensen voel je je aangetrokken?

Affectieve mensen, die er geen probleem mee hebben om liefde te geven en zowel fysiek als in woorden zuiver zijn. Zo zijn er helaas niet veel. Ik vind niks zo verschrikkelijk als te moeten raden naar mensen hun gevoelens. Da’s zo enorm vermoeiend. Hier in het Westen is ratio de grote troef, maar bij Afrikaanse stammen is het omgekeerd. Wie daar zijn ware gelaat niet toont, wordt uitgesloten. Logisch ook, niets zo gevaarlijk als in zee gaan met mensen die er een verborgen agenda op na houden.

Wat is je sterrenbeeld?

Waterman. Ik ben niet bezig met astrologie, maar ik heb er ooit eens een oud boek over opengeslagen en het was frappant hoe daar een deel van mijn persoonlijkheid in beschreven stond. Een horoscoop kan inspirerend zijn, maar het mag nooit een leidraad worden. Denk je dat ik naar Venus zou mogen? Het lijkt me wel wat om als enige man terecht te komen op een planeet vol verblindend mooie vrouwelijke extraterrestrials. (lacht)

We moeten je teleurstellen, blijkbaar hoor je thuis op Uranus. Je bent creatief, excentriek, en hebt aanleg tot genialiteit en rebellie. Al moet je opletten dat je door dat laatste niet van de mensen vervreemdt.

Dat van die genialiteit kan kloppen. (lacht) Ik denk soms: ‘Shit, heb ik dat écht gemaakt?’ Maar ik sta er ook niet langer bij stil dan nodig, want dat talent is iets wat mij geschonken is. Rebels ben ik zeker. Vooral op school heb ik daar veel last mee gehad. Eerst vinden ze dat rebelse wel charmant, maar na een tijdje gaan ze je als een bedreiging zien.

DOOR HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content