‘Van de wolkenkrabbers van Atradaitoshi tot het zonovergoten Muon Harbour en de waterrijke vlakten van Verdegrand: de Extreme?G?race?league heeft gezorgd voor een race?ervaring die ongelofelijke schoonheid combineert met technische hoogstandjes uit de 23ste eeuw.’ Nog nooit gehoord van Verdegrand en Atradaitoshi? Tevergeefs in de sportkalender gezocht naar de Extreme?G?competitie? Dat hoeft niet te verbazen, want XG3 speelt zich af in de 23ste eeuw. …

(PS2)

‘Van de wolkenkrabbers van Atradaitoshi tot het zonovergoten Muon Harbour en de waterrijke vlakten van Verdegrand: de Extreme-G-race-league heeft gezorgd voor een race-ervaring die ongelofelijke schoonheid combineert met technische hoogstandjes uit de 23ste eeuw.’ Nog nooit gehoord van Verdegrand en Atradaitoshi? Tevergeefs in de sportkalender gezocht naar de Extreme-G-competitie? Dat hoeft niet te verbazen, want XG3 speelt zich af in de 23ste eeuw. Een tijd waarin motorracers elkaar van de baan mogen knallen met zware munitie en waarin hun motoren een snelheid van liefst 1200 kilometer per uur halen. Sommige van de parcours in XG3 bevinden zich in bosrijke omgevingen, andere kronkelen door futuristische landschappen. Een van de parcours houdt het midden tussen een creatie van M.C. Escher en een decor van Salvador Dalí.

De game-ontwikkelaars bij Probe Entertainment hebben zich duidelijk helemaal laten gaan. Na de lauwe reacties op Extreme-G Racing 2 werkten ze ruim twee jaar aan deze opvolger, die opnieuw het aaahh-effect van de eerste versie moet opleveren. XG2 kwam onder andere in de problemen tijdens momenten waarop veel racers tegelijk over het scherm scheurden, de PlayStation 2-technologie heeft minder moeite om mooie beelden te genereren in zulke moeilijke omstandigheden. XG3 telt zes teams met hun eigen kwaliteiten en hun eigen karakter: Palus (‘laat je verstand je ziel verbeteren’), Phase One (‘het meest controversiële raceteam op het circuit’), Terranova (‘snelheid, glamour, opwinding’), Talon (‘er zijn geen grenzen’), Vixen (‘vrouwen zijn sneller dan mannen’) en Starcom (‘ervaren coureurs op zoek naar een nieuw avontuur’). Het wapenarsenaal bestaat uit raketten, plasmapistolen, pulsegeweren, mijnen, bloedzuigerprojectielen en ander dodelijk tuig. Extreme-G Racing blijft van kop tot staart een WipeOut-kloon, maar dat kan de pret niet drukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content