Elke week begluurt ze nietsvermoedende mensen voor ‘Zomer 2006’ (ma-do, 22.05 – één), maar daarnaast is Muriëlle Scherre vooral bekend als de ontwerpster van de verleidelijke La Fille d’O-lingerie. Hoe verleidelijk is ze zelf?

Hoe zou je jouw verleidingstechniek omschrijven?

Ik flirt heel vaak, soms bijna voor de sport. Binnen de vijf minuten weet ik of ik mij tot iemand seksueel aangetrokken voel, en dan kan het spel beginnen. Als het voor de lol is, ben ik bij het verleiden heel zeker van mezelf. Maar ben ik verliefd, dan is dat een pak minder. Maar ik zal nooit met iemand zijn voeten spelen. Eerst lokken om dan af te wijzen vind ik vals.

Plan je de te ondernemen actie wanneer je je oog op iemand hebt laten vallen?

Nee, dan is het te georkestreerd. Ik ga intuïtief te werk, ik zie wel welke kans zich aandient. Zo heb ik al eens voor een date afgesproken in de Colruyt, omdat ik daar toch moest zijn. Als er zo’n typisch romantisch tafereeltje ontstaat, dan zal dat vaker onverwacht gebeuren. Zoals uren en uren met elkaar praten in een cafeetje. Ik ben een ongelooflijke babbelaar, maar soms zit ik ook zwaar naar onderwerpen te zoeken omdat ik nog niet zeker genoeg ben om de volgende stap te zetten. En op die manier wordt flirten een interessante manier om mensen te doorgronden. Ik kan er helemaal in opgaan.

Wat zou jouw beste vriend of vriendin over jou zeggen?

Dat ik heel onafhankelijk ben. Dat is ook zo in de relatie die ik nu heb. Naast mij heeft mijn vriend nog andere vriendinnetjes, en seks ik ook met andere mensen. Da’s niet omdat we zo gulzig zijn dat we niet genoeg aan elkaar hebben. Het is alsof je alle leuke eigenschappen van die verschillende mensen kan bundelen. En het is ook een goeie manier om te leren hoe jaloers en territoriaal je bent. Ik heb gemerkt dat ik gemakkelijk liefde kan delen, maar tijd niet. De andere meisjes vormen dus geen probleem. Maar als ik tijd heb, en hij is dan net bij een ander, dan knaagt het toch. Maar je moet open van geest zijn zodat steeds nieuwe mensen je pad kunnen kruisen. Zo verlies je wel eens mensen uit het oog, maar dat is het leven.

En welke commentaar zou je ergste vijand voor jou overhebben?

Dat ik me niet laat zien zoals ik echt ben. Ik krijg wel eens te horen dat ik niet meteen mijn ware aard toon, en misschien hebben ze ergens wel gelijk. Da’s ook ergens logisch want je leert mensen toch laag per laag kennen. En die eerste laag is altijd defensief, ook bij mij. Maar iedereen moet achteraf toegeven dat ik een goe meiske ben: keilief, niet hautain of evil.

Op welke eigenschap knap je af?

Mensen die te nuchter zijn en niet meer kunnen dromen. Da’s zo beperkend terwijl je volledig laten gaan net zo mooi is. Alle mensen rondom mij zijn supergevoelig, zo wil ik ze ook. Mensen die actief hun leven beleven, da’s mijn grootste turn-on.

Als je zo’n snoepje in de vorm van een hartje was, wat zou er dan op je geschreven staan?

Say yes! De enige attitude waarmee je ergens geraakt in je leven. Door voor alles open te staan ben ik al in vree wijze situaties beland. Een voorbeeld? Een rockgroepje uit Straatsburg vroeg me de weg en ik ben gewoon met hen meegegaan. Voor hetzelfde geld vind je de volgende dag mijn versneden lichaam in een vuilzak, maar het is een zalige avond geworden. Die gasten zijn zelfs bij mij blijven slapen, en ik heb er een goeie maat aan overgehouden.

Volgens onze computer ga je te werk als de ideale minnares: je weet wat de ander wil en kan je daarin perfect inleven.

Da’s een groot compliment. Maar er moet nog iets belangrijks bij: zonder jezelf te verliezen. Flirten en verleiden boeit me omdat je ermee leert communiceren in verschillende graden: van oppervlakkig tot fysiek. En je leert niet alleen veel over een ander, maar ook over jezelf. Want als het erop aankomt, moet je zo veel mogelijk jezelf zijn.

DOOR HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content