Wwwater

Peetvader Baloji

‘Ik ken niemand anders met een tatoeage van Larry David’

BALOJI : Ik heb in 2005 een nummer gemaakt met Arsenal, Personne ne bouge. In die periode trad ik ook geregeld met hen op. Zo heb ik Charlotte Adigéry, hun uitstekende achtergrondzangeres, ontmoet.

Twee jaar geleden viel een van mijn backingvocalisten uit, en vroeg ik Charlotte om haar te vervangen. Ik maakte me op voorhand een béétje zorgen – de Afrikaanse muziek die ik maak, verschilt toch wel van de elektro van Arsenal – maar het klikte meteen. Meer nog: Charlotte verráste me echt. Ze is in staat te switchen tussen genres zonder haar geloofwaardigheid te verliezen. Nadien hebben we nog vaak samen opgetreden, van Mexico tot Congo en Reykjavík.

Charlotte gaat het maken, daar ben ik heilig van overtuigd. The Best Thing, de song die ze op vraag van Soulwax maakte voor de soundtrack van Belgica, is zinderend, zorgt voor een ware climax in de film. Met haar soloproject Wwwater heeft Adigéry tot dusver alleen nog maar opgetreden, maar daaruit bleek toch al dat ze een enorme podiumprésence, een eigen stem en een uitgesproken persoonlijkheid heeft. Ze is ook erg naturel en funky, op en naast het podium. En ik ken niemand anders op deze aardbol die het gezicht van komiek Larry David op haar been getatoeëerd heeft. (lacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content