Teekay-421

De Belgische Star Wars-fanclub Teekay-421 brengt vier keer per jaar een magazine uit voor zijn leden, maar heeft ook een omvangrijke website waar fans en nieuwsgierige surfers zich kunnen verdiepen in de wondere wereld van Landspeeders, Droids, Ion Cannons, Cereans, Hela Brandes, Opee Sea Killers, et cetera. Op basis van trailers en andere info heeft de fanclub het verhaal van Episode II al quasi-volledig ge(p)reconstrueerd. In het historische overzicht leren we onder andere dat de Jedi-gemeenschap is ontstaan in het jaar -25.000, dat Yoda werd geboren in het jaar -900 en stierf in het jaar 4, dat Han Solo het levenslicht zag in -29…

De volgende Teekay-bijeenkomst staat gepland voor 18 mei (in Leuven) en wordt afgesloten met een visie van Attack Of The Clones. Die is dan al twee dagen in de cinema’s te zien, maar dat kan geen bezwaar vormen, want echte fans willen de nieuwe Star Wars minstens tien keer zien.

www.teekay-421.be

Official Website

Op dagen dat George Lucas een nieuwe Star Wars-trailer op de wereld loslaat, staat de officiële SW-website eventjes bovenaan de lijst van drukst bezochte stekken op het internet. De reportages en interviews over Return of the Jedi en The Empire Strikes Back maken de site ook buiten de piekperiodes een bezoek waard. De diehard-fans krijgen er het volledige verhaal achter de personages en vreemde diersoorten bovenop. Bijvoorbeeld: de eopie is gezegend met een uitzonderlijk uithoudingsvermogen, maar blijkt ook traag en zwak, reden waarom hij niet zo geliefd is bij de boeren. De lange snuit van de 1,75 m grote herbivoor dient om planten uit de grond te trekken. En denk vooral niet dat je hiermee alles weet over het dier!

www.starwars.com

Collectors Archive

Een immense verzameling Star Wars-verzamelingen. Of zoals websitestichter Gus Lopez het noemt: collectors’ experiences. We krijgen afbeeldingen van honderden stukken Star Wars-speelgoed, met een woordje uitleg over wat er zo bijzonder aan is. Opvallend: het verschil in kwaliteit tussen miniatuurfiguurtjes uit de VS en uit Hongarije, Polen en Rusland. Lopez doet een beroep op verzamelaars wereldwijd om materiaal te leveren voor zijn verzamelsite. Het lijkt erop dat hij behoorlijk wat hulp krijgt, maar dan nóg doet dit huzarenstukje vermoeden dat Lopez op een vrij ongezonde manier met zijn hobby bezig is.

www.toysrgus.com

B.V.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content