Vorige week maakte Variety bekend dat de Fransman Jean-Pierre Jeunet is aangetrokken als regisseur voor Life of Pi, de verfilming van het beroemde boek van Yann Martel. Zo staat er opnieuw een grote boekadaptatie op de rails. Maar hoe zit het met enkele andere belangrijke projecten? Een overzicht.

The Black Dahlia ( Voorjaar 2006) Langverwachte nieuwe film van Brian De Palma over een onopgeloste moordzaak in het Los Angeles van de jaren vijftig. De brutale afslachting van de jonge starlet Elizabeth Short werd al op een adembenemende manier beschreven door James Ellroy, benieuwd of De Palma nog beter doet. Aan de cast zal het niet liggen: onder meer Scarlett Johansson, Hilary Swank en Josh Hartnett doen mee. De opnames zijn afgelopen, de film zou in het voorjaar moeten uitkomen.

The Da Vinci Code (19 mei 2006) Regisseur is Ron Howard. Tom Hanks, Jean Reno, Audrey Tautou en Ian McKellen spelen de hoofdrollen en het budget bedroeg bijna 80 miljoen euro. O ja, en het boek zelf is natuurlijk ook behoorlijk populair. Dat The Da Vinci Code een kaskraker wordt, is dus zo goed als zeker. De opnames zijn bijna afgelopen, daarna is het afwachten tot halverwege volgend jaar.

Perfume: The Story of a Murderer (2006?) Naar Het Parfum, de briljante roman van Patrick Süskind over het leven van Jean-Baptise Grenouille, een man met een feilloos reukorgaan die aan het moorden slaat om de geur van jonge vrouwen te vangen. De opnames voor de verfilming zijn voorbije zomer van start gegaan: de Duitser Tom Tykwer (Lola Rennt) staat achter de camera, de Britse acteur Ben Whishaw kruipt in de huid van Grenouille.

Life of Pi (2007) Yann Martel won in 2002 de Booker Prize met zijn boek over een 16-jarig jongetje dat na een schipbreuk samen met een tijger, een hyena en een zebra in een bootje over de zee zwerft. Het verhaal wordt verfilmd door Jean-Pierre Jeunet, de Franse regisseur van Amélie Poulain en Un Long Dimanche de Fiançailles, die ook het script zal schrijven. De opnames beginnen normaal gezien volgend voorjaar.

The Corrections (2007) Het boek van Jonathan Franzen over een tamelijk geschifte familie die zich voorbereidt op een kerstdiner werd een paar jaar geleden onverwacht wereldwijd een gigantische bestseller (al zal de vuistdikke roman vaak ongelezen op de plank zijn beland). Robert Zemeckis ( Back To The Future, The Polar Express) werkt samen met scenarist David Hare ( The Hours) aan een scenario.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content