21.25 – ééN

Ondanks zijn zeer drukke agenda – inclusief documentaire, cd, musical, theatertournee en Eurosong for Kids – vond Ronny Mosuse toch nog de tijd om zijn lichaam en geest ten dienste te stellen van Witte Raven BV. In tien dagen tijd moest hij zich omscholen tot vliegtuigmechanicus en dat vond hij best een aangename ervaring. ‘Ik vond dat meteen een prettig vooruitzicht, maar ze hadden bij mij met alles mogen afkomen’, vertelt Mosuse. ‘Ik ben zo positief dat het bijna ambetant wordt.’

Hadden ze je werkelijk alle mogelijke opdrachten mogen geven?

Ronny Mosuse: Verandering van spijs doet eten, ik sta open voor alles. Al was ik wel blij dat ik vliegtuigmechanicus mocht worden en geen winkeljuffrouw. Mechanica en prutsen aan motoren hebben me altijd gefascineerd. Net daarom heb ik het niet echt moeilijk gehad: ik werkte met fantastische mensen die me dingen leerden waarin ik oprecht geïnteresseerd was. Voor mij was het programma een superspeeltuin.

Heb jij ook gehuild zoals sommigen van je collega’s-Witte Raven?

Mosuse: Toch niet. ( lacht) Ik ben er eigenlijk vlotjes door gefietst. Er waren wel zware en verrassende opdrachten, maar ik ben niet zo snel van mijn stuk gebracht. Ik denk dat de mensen van de productie het daar op de duur wel moeilijk mee hadden. Die vroegen me wanneer ik nu eindelijk toch eens zou kraken.

De ‘mental coach’ had aan jou dus niet veel werk.

Mosuse: Het was wel leuk dat hij er was – het doet altijd deugd als er iemand naar je gezaag luistert – maar hij moest me niet echt opvangen. Ik ben het als ‘bekende mens’ zo gewoon van hot naar her te trekken en in de meest onverwachte situaties terecht te komen, dat ik me overal uit de slag kan trekken. Al had ik wel trillende handjes tijdens het examen. Als je voor mensen staat die al heel lang bezig zijn met wat jij pas de laatste tien dagen hebt leren kennen, voel je je héél klein worden.

Hou je er iets aan over voor je dagelijkse leven?

Mosuse: Ik heb mijn coaches beloofd om hen nog eens op te zoeken. Nu heb ik er niet meteen tijd voor, maar ik zou de rest van hun uitleg nog willen horen, dan liefst wel in het normale tempo. En ik wil zeker ooit eens met een sportvliegtuigje vliegen. Ik vond het gewoon te plezant.

Baghdad ER Documentaire over een spoedafdeling van het Amerikaanse leger in Bagdad (20.15 – Canvas) The Inspector Lynley Mysteries Nieuwe reeks van de Britse krimi rond DI Thomas Lynley (21.05 – Canvas) Robin Hood Nieuwe verfilming, van de hand van Dominic Minghella (The English Patient), van het oude verhaal over de rebelse Robin Hood (22.00 – BBC1) Stem Lokaal: Het Ultieme Debat Van op het Schoon Verdiep modereren Stef Wauters en Pol Van Den Driessche een debat met Patrick Janssens, Philip Dewinter, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout en Freya Piryns (22.40 – VTM).

Barbara De Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content